Animali

Deze expositie met kunstenaars die werken in verschillende technieken toont werken van Matthijs Immink, Joncquil, Henrique van Putten en Carla Vermeltfoort. Een wereld waarin de fascinatie voor het alledaagse centraal staat. De ontmoeting met het beest is realistisch, maar ook in staat de kijker enigszins te misleiden.

In 1995 heeft Matthijs Immink (1969, Blaricum) zijn opleiding aan de hoge school van de kunsten te Utrecht beeindigt. Zijn professionele loopbaan begon aanvankelijk als mode-, en reclamefotograaf met als voornaamste resultaat sterk geënsceneerde beelden, modeseries en diverse portretten in opdracht.
Gaandeweg is hij in zijn vrije fotografie steeds meer documentair te werk gegaan. De aandacht richtte zich op kleine alledaagse dingen in zijn omgeving. Deze introverte manier van kijken groeide uit tot een serie niet-alledaagse interieurs. Het niet-alledaagse zat hem in deze serie vooral in de keuze van de woonruimten, de nadrukkelijke kadrering en de manier waarop de aandacht gericht werd op details. De fotografie zelf was realistisch en direct; ogenschijnlijk zonder opschmuck en fotografische foefjes. Dit was voor hem een manier om zich los te maken van de toch wat meer glamoureuse fotografie uit zijn begintijd.
Deze manier van kijken levert een nieuwe verzameling beelden op. Langzamerhand ontwikkelt zijn fascinatie voor het alledaagse zich in een zoektocht naar hedendaagse iconen.
De beelden die ontstaan zijn realistisch, maar ook in staat de kijker enigszins te misleiden. Zijn foto‘s laten de alledaagse terloopsheid zien waarmee je bijvoorbeeld iets in het bos kan tegenkomen.

Joncquil (1973, Zeist) studeerde in 1998 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda. Na verschillende leerzame paden binnen de kunstwereld te hebben bewandeld heeft hij zich volledig als beeldend kunstenaar gevestigd in Den Haag, waar hij tot op heden werkt en leeft. Werkend in bijna ieder beschikbaar medium beschouwt hij zichzelf toch als een schilder.

Kenmerkend voor het werk van Henrique van Putten (1977, Nijkerkerveen) is het verhalende en associatieve karakter en de opbouw uit figuratieve kleurrijke beeldelementen. Dier- en mensfiguren staan hierin centraal.

De sculpturen en collages van Carla Vermeltfoort (1960, Eindhoven) komen voort uit haar fascinatie voor sporen en bestemmingen. Zoals in haar vogel serie vraagt Carla zich af wanneer de vogels hun eigenschappen kregen toebedeeld.Matthijs Immink
Matthijs Immink (diashow met meer beelden)


9 mei 2009 - 4 juli 2009

Galerie 32-34
Keurenplein 32-34
1069 CD Amsterdam
020-6195782
galerie32-34@sbk.nl

Er is werk te zien van
Matthijs Immink
Joncquil
Henrique van Putten
Carla Vermeltfoort


Vrienden van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
16 juni 2018 - 16 september 2018, IJsselstein
Bloemenpracht bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters. Deel II
Brick, Pixel, Fiction
14 juni 2018 - 7 juli 2018, Eindhoven
Brick, Pixel, Fiction
Cityscapes + Birdmen
22 juni 2018 - 5 augustus 2018, Amsterdam
Cityscapes + Birdmen

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl