Groepstentoonstelling

Robbert Fortgens (1960) woont en werkt in Amsterdam en genoot zijn opleiding aan de Rietveldveld Academie in Amsterdam. De kunstenaar werkt met een mixed media van fotografie en schilderkunst. Het resulteert in spannende, interessante combinaties waarnaar je kunt blijven kijken. De dikke verftoetsen staan strak en glanzend op het linnen, terwijl de foto’s iets schilderachtigs krijgen door de langere sluitertijd en het gebruik van olieverf op de foto’s. De combinatie van deze materialen en technieken maakt het werk tot sterke beelden.

Rolf Bergmeier (1957) woont en werkt in Hamburg en genoot zijn opleiding aan de kunstopleiding in dezelfde stad. De kunstenaar werkt met hout dat hij bewerkt met olieverf. Rolf verzamelt takken, en brengt ze vervolgens samen in kubusvormen. Bergmeier kan zichzelf volledig buiten zijn sculpturen plaatsen, maar is tegelijkertijd aanwezig. Op deze wijze toont de kunstenaar een spannende dialoog met de natuur. Met deze ruimtelijke beeldobjecten ‘olie op hout’ demonstreert Bergmeier zijn dubbele focus op de artistieke relatie tussen vorm en inhoud terwijl hij de natuur van het hout zelf uitdaagt. Bergmeiers ‘olie op hout’ zijn de membranen van hun eigen innerlijke en uiterlijke staten, membranen tussen de verschijnselen van leegte en het verschijnsel van rijkdom.

Ed Dukkers (1923-1996) maakte in eindeloze variaties gestileerde naakten, landschappen en stillevens. In Amsterdam genoot hij een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs. In 1946 nam Dukkers deel aan de tentoonstelling ‘Tien Jonge Schilders’ in het Stedelijk Museum Amsterdam samen met een aantal Cobraschilders, maar sloot zich niet bij hen aan. In 1950 won hij een vierjarige reisbeurs. Tot 1972 doceerde Dukkers aan de Rijksacademie, daarna bleef hij tekenen, schilderen en exposeren en was hij actief in Amsterdamse kunstkringen als De Keerkring en Arti et Amicitea. In 1980 ontving hij de Jeanne Bieruma Oosting Prijs en in 1982 de Arti-medaille. Ed Dukkers overleed op 14 november 1996 in Amsterdam.

De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur. De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 10 april van 16.00-18.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars.Robbert Fortgens
Robbert Fortgens


7 april 2010 - 15 mei 2010

Galerie Anderwereld
Stationsstraat 7
9711 AR Groningen
050-3114446, 06-25546119
info@anderwereld.nl
@Anderwereld (twitter)

Er is werk te zien van
Robbert Fortgens
Rolf Bergmeier
Ed Dukkers

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Mediavrouwen
28 september 2019 - 31 december 2019, Hilversum
Mediavrouwen
In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl