Andere tijden door andere ogen

25 maart 2016 - 26 februari 2017

De geschiedenis van de fotografie in Limburg moet nog worden geschreven. Het is grotendeels een witte vlek. Wie zich erin verdiept, ontdekt de ene verrassing na de andere. De expositie geeft een eerste overzicht voor de stad Roermond.

Franco Gori, Like a Virgin, Maria als wonder woman, 2014
Franco Gori, Like a Virgin, Maria als wonder woman, 2014 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Twee Roermondse fotografen zijn internationaal bekend worden: portretfotograaf Mathieu Koch en Alphons Hustinx, die de grootste Nederlandse collectie aan kleurenfoto's uit de Tweede Wereldoorlog naliet. Verschillende tegenwoordige fotografen zijn vooral bekend door hun journalistieke werk, onder wie Franco Gori en John Peters. Maar van de vroegste fotografen uit Roermond kennen we soms niet eens de naam. Anderen, bijvoorbeeld Emile van Waegeningh en Koen Lenarts, waren tot nu toe alleen bekend bij fotohistorici. Weer anderen werden ontdekt bij de voorbereiding van deze expositie, zoals C.G. Weers en Hubert Lenarts. Al deze fotografen en nog andere zijn op de tentoonstelling vertegenwoordigd.Fotografen leggen een werkelijkheid vast, een stukje van de tijd waarin ze leven. Fotografen leggen niet werkelijkheid vast. Op een foto zien wij wat de fotograaf ons wil laten zien. In de loop van de tijd gingen fotografen steeds creatiever en persoonlijker fotograferen. Dat zien we terug in het werk van Roermondse fotografen van vroeger en nu. Als je hun foto's bekijkt, kijk je naar andere tijden door andere ogen, de ogen van de fotograaf.

25 maart 2016 - 26 februari 2017

Historiehuis Roermond
Neerstraat 11
6041 KA Roermond
0475-359428
historiehuis@roermond.nl
www.roermond.nl/historiehuis
Het Historiehuis is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Bibliorura, maandag van 13.00-18.00 uur, dinsdag en donderdag van 11.00-20.00 uur, woensdag en vrijdag van 11.00-18.00 uur, zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Mathieu Koch
Alphons Hustinx
Franco Gori
John Peters
Emile van Waegeningh
Koen Lenarts
C.G. Weers
Hubert Lenarts

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl