In de ban van de tulp

Achttien jaar geleden raakte Alice besmet met het 'tulpenvirus'. Ze ging toen samenwonen met haar partner op een bloembollenbedrijf in Noordoostpolder. Opeens woonde ze midden in een tulpenweelde. Al snel raakte ze in de ban van de tulp. Als ze meehielp op het land om tulpen te selecteren vond ze het zonde om die mooi uitziende, maar zieke virusbloemen in het pad achter te laten. Ze plukte ze dan en zette ze thuis in een vaas.

Alice Valk, In de ban van de tulp
Alice Valk, In de ban van de tulp (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Deze 'virustulpen' inspireerden haar voor haar project dat gaat over de Rembrandt-tulp, de vroegste tulpen uit de 17e eeuw. Deze mooie tulpen met gevlekte bloemblaadjes waren in die tijd geliefd bij vele mensen en brachten een ware tulpenmanie naar Nederland. Eén tulpenbol werd verkocht voor meer geld dan een Amsterdams grachtenpand. Totdat bleek dat deze mooie tulpen ziek waren van het tulpenvirus. De bollen waren te zwak om in het voorjaar opnieuw een bloem te geven.Een andere inspiratiebron voor Alice is de Hollandse tulpenvaas, afkomstig uit diezelfde periode. Dit is een typische, blauwwitte vaas waar de tulpen in getoond werden. Zowel de gevlamde virustulp als de tulpenvaas is terug te zien in haar werk. Ze laat hiermee een stukje historie van de tulp zien. Met dit werk is Alice in juni 2019 aan de FotoVakschool afgestudeerd. Alice heeft ook andere kunstwerken van tulpen gemaakt; de tulp wordt dan vanuit een ander perspectief zichtbaar. Deze kunstwerken worden getoond in een vitrinekast.

De tulpfoto's en de kunstwerken van Alice Valk zijn te bewonderen naast de expositie 'Droombeelden hout/verf' van Will Schropp en Martin-Jan van Santen. Beide exposities zijn te zien t/m 30 augustus.

22 juni 2020 - 30 augustus 2020

Museum Nagele
Ring 23
8308 AL Nagele
0527-653077
info@museumnagele.nl
www.museumnagele.nl
@MuseumNagele (twitter)
Het museum is vanwege de maatregelen tegen het coronavirus in juni alleen op zaterdagmiddag en vanaf 4 juli op zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00-17.00 uur. Vanaf augustus hoopt het museum weer 4 middagen per week open te kunnen gaan. Aanmelden voor bezoek is verplicht, dat kan via info@museumnagele.nl of via 0527-653077.

Er is werk te zien van
Alice Valk

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl