La famille

1 december 2015 - 20 maart 2016

De zwart-wit foto’s van Alain Laboile (Bordeaux, 1968) fascineren. Ze zijn tijdloos, universeel en herkenbaar.

Alain Laboile, La famille
Alain Laboile, La famille (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De foto’s van zijn kinderen en een idyllisch buitenleven roepen weemoed en verlangen op. Weemoed naar hete zomers en eindeloze dagen van buiten zijn. We zien een wereld die we nog maar zelden tegenkomen. Laboile's kinderen spelen in het riviertje achter het huis, in het zelf aangelegde bamboebos, met oude autobanden, met kikkers, de vele katten en zelfs een jong hertje. Ze klimmen op vaders beeldhouwwerken, stoken vuurtje en zwemmen in het zelf uitgegraven zwembad.Alain Laboile is beeldhouwer en sinds 2004, toen hij een portfolio van zijn beeldhouwwerken nodig had, ook autodidact fotograaf. In eerste instantie raakt hij gefascineerd door macrofotografie, vooral van insecten. Al snel echter richt hij zijn lens op zijn groeiende gezin. Het wordt zijn belangrijkste onderwerp. Inmiddels hebben Laboile en zijn vrouw zes kinderen. Het opgroeien in de vrije natuur, veertig kilometer onder Bordeaux, 'aan de rand van de wereld, zoals Laboile het noemt, wordt betoverend mooi vastgelegd in beklijvende zwart-wit foto's.

De tentoonstelling in Maastricht is de eerste grote tentoonstelling van Laboile in Europa. Nooit eerder was er zo veel werk van de fotograaf te zien in één tentoonstelling. Afgelopen jaren had hij kleinere exposities in Tokyo, Mexico en Californië. Op internet is hij met duizenden volgers een sensatie. Inmiddels heeft het zeer prestigieuze Musée Français de la Photographie een flink aantal foto’s van Alain Laboile aangekocht.

1 december 2015 - 20 maart 2016

Centre Céramique
Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht
043-3505600
klantenservice@maastricht.nl
www.centreceramique.nl
Centre Céramique is geopend op dinsdag van 13.00-20.00 uur, woensdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur en zaterdag en 13.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Alain Laboile

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl