There is Something about My Family

Jaarlijks maken we miljarden familiefoto's: een aaneenschakeling van vooral gelukkige momenten. Maar wat als de blik van fotografen en kunstenaars op (hun) familie onderzoekender en kritischer wordt? Van 3 april t/m 5 juni presenteren we de tentoonstelling There is Something about My Family. Op indringende wijze leggen internationale fotografen en kunstenaars familieverbanden vast.

Anaïs López
Anaïs López

In There is Something about My Family tonen vijftien makers hoe familieverbanden worden beïnvloed door migratie, oorlog, ideologieën en andere (grote) veranderingen in de samenleving. Ook alledaagse en herkenbare familierituelen en hedendaagse familiesamenstellingen komen aan bod.Veel van de makers zijn zelf onderdeel (geworden) van de soms ongemakkelijke omstandigheden en familiebanden die zij belichten. Zoals het werk van Phillip Toledano (VS) die in When I was Six verhaalt over het verlies van zijn grote zus en de gevolgen hiervan op zijn familie. Zoals het werk van Pieter Hugo (ZA) die in zijn serie Kin indringende portretten maakte van zijn ouders, het kindermeisje die hem opvoedde en van anderen naasten. Of het werk van Anaïs Lopez (NL) die In my dreams I want to become a tourist. Een multimediaal project over twee Rwandese broertjes volgt bij de hereniging met hun moeder.

Michael Anhalt (D) laat in twee werken zien wat de consequenties zijn van de keuze van zijn ouders om het toenmalig Oost-Duitsland te ontvluchten. In de foto's van Eddo Hartmann (NL) van zijn ouderlijk huis, dat hij op 14-jarige leeftijd samen met zijn broer en moeder ontvlucht, vertellen de interieurs hun verhaal. Jana Romanova (RU) duikt in Shvilshvili (kleinkind) in de familiegeschiedenis van haar Georgische oma die vermoord werd door een neef. Ook is er werk van jonge opkomende fotografen. Ulaan Orlova (NL) toont werk over de asielprocedure die zij en haar moeder doorliepen in de jaren negentig en Vicky von der Fuhr (NL) gaat in gesprek met haar moeder over hun gezin. De komende weken worden meer namen van betrokken fotografen bekend gemaakt.

Op 2 juni zijn er gratis rondleidingen en op 5 juni sluit Fotodok de expositie af met een veiling.

3 april 2016 - 5 juni 2016

Fotodok
Lange Nieuwstraat 7
3512 PA Utrecht
info@fotodok.org
www.fotodok.org
@fotodok_org (twitter)
De openingstijden van Fotodok zijn woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur, entree is 4 euro, studenten 3 euro en gratis voor kinderen t/m 12 jaar.

Er is werk te zien van
Michael Anhalt
Sara Blokland
Vicky von der Fuhr
Vincent Gouriou
Pieter Hugo
Eddo Hartmann
Marjolein Busstra
Rebekka van Hartskamp
Vardi Kahana
Anaïs López
Paulien Bakker
Anisleidy Martinez
Petra Mrsa
Ad Nuis
Arthur van den Boogaard
Uljana Orlova
Judith Quax
Jana Romanova
Phillip Toledano

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl