Mask

23 april 2016 - 28 mei 2016

Voor de serie Mask heeft Aatjan Renders bevriende kunstenaars gevraagd een masker te maken, waarmee hij hen vervolgens heeft gefotografeerd.

Aatjan Renders, Portret van Remy Jungeman
Aatjan Renders, Portret van Remy Jungeman

In eerste instantie lijkt het alsof het masker de identiteit van de drager verhult, maar in werkelijkheid is het eerder een uitvergroting daarvan. Ieder masker is een afspiegeling geworden van de ideeën die de drager heeft over wat een masker is en doet. Sommigen beschouwen het als een middel om zich achter te verbergen, terwijl anderen het juist gebruiken om mee op te vallen. Ook de materiaalkeuze en de toegepaste beeldtaal zeggen iets over de smaak van de kunstenaar. In zekere zin zijn de maskers dus een accentuering van de persoonlijkheid van de maker. Het resultaat is een intieme, maar ook vervreemdende portretserie geworden.Op de vraag 'Wat gaat de komende jaren opvallen?' antwoordde trendwatcher Lidewij Edelkoort tijdens de uitzending van Zomergasten 'Maskers'. Over het algemeen worden maskers gebruikt om iets mee te verbloemen, of dat nu een fysieke of abstracte eigenschap is. Zo is het in de sociale media gebruikelijk om vooral positieve of succesvolle aspecten van jezelf te laten zien. Edelkoort voorspelde dat deze trend van maskeren zich voort zou zetten; dat mensen zich blijvend anders willen voortdoen dan ze werkelijk zijn. In de serie Mask draait Renders dit principe juist om. Hij zet maskers in om te laten zien wie zijn geportretteerden echt zijn.

Aatjan Renders (Eindhoven, 1956) woont en werkt in Amsterdam. Na het voltooien van de School voor Fotografie in Den Haag is hij aan de slag gegaan als zelfstandig fotograaf. Renders maakt zowel autonoom werk, als werk in opdracht. Hij fotografeerde onder meer voor ontwerpbureaus en grote merken als AkzoNobel, maar ook voor het Movies that Matter Filmfestival, de publieke omroep en voor kunstenaars als Folkert de Jong en Remy Jungerman. Zowel in zijn vrije werk als dat in opdracht, concentreert Renders zich vooral op de portretfotografie. Met Mask presenteert Renders voor het eerst zijn autonome werk.

De opening van de tentoonstelling is op 23 april 2016 van 17.00-19.00 uur.

23 april 2016 - 28 mei 2016

C&H art space
2de Kostverlorenkade 50
1053 SB Amsterdam
020-7530964
info@ch-artspace.com
www.ch-artspace.com
De openingstijden van de galerie zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Aatjan Renders

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl