Surrealisme in de fotografie

Surrealisme is een internationale kunst- en cultuurbeweging die zijn oorsprong vond in Parijs in 1924. In de poezie geintroduceerd door de Franse schrijver en psychiater Andre Breton die in zijn Manifeste du Surrealisme pleitte voor vrije associatie. Hierin omschrijft hij het durven loslaten van de geijkte realistische beelden om de geest ongebonden te laten werken. Het surrealisme zoekt zijn inspiratie buiten de dagelijkse realiteit en binnen droom- en fantasiebeelden.

Aad van den Bosch
Aad van den Bosch (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Aad van den Bosch: 'Als beeldend kunstenaar heb ik deze stijl eerst toegepast in mijn schilderijen en later in de fotografie. Door gebruik te maken van stukken plat glas zijn er beelden ontstaan met een extra dimensie. Het levert ongekende en verrassende beelden op. De beelden doen een directe aanspraak op het gevoel en roept verschillende emoties op. Het is mijn doel om doormiddel van deze beelden de toeschouwer deelgenoot te maken van mijn emotie's en droomwereld. Het idee voor deze serie vond plaats tijdens een mentoraat van Peter van Tuyl, bondsmeester van de Nederlandse Fotobond, in het voorjaar van 2019. Ik heb toen gewerkt aan een serie 'emoties in de natuur.''Er is ook een boek van het werk van Aad, Surreaslisme in Glas Art. Het boek geeft een overzicht van alle 86 collages die Aad het afgelopen jaar met gebruik van gebroken glas heeft gemaakt. Het boek heeft een formaat van 30x30cm, platliggend met harde kaft. Omvang 68 pagina's in full colour uitgevoerd. Prijs 98,50 euro.

30 mei 2020 - 19 juli 2020

Galerie 't Arthuus
Eerbeekseweg 13a
7371 CA Loenen
06-51447588
info@arthuus.nl
www.arthuus.nl
De galerie is geopend zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Aad van den Bosch

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl