Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis

Fotograaf Raymond Rutting maakte speciaal voor de jubileumtentoonstelling van Naturalis een serie portretten. Hierin zijn 18 bekende of bijzondere Nederlanders te zien, samen met hun favoriete object.

Raymond Rutting, Merel Westrik, Orang Oetan
Raymond Rutting, Merel Westrik, Orang Oetan (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Rutting fotografeerde de afgelopen maanden onder andere komiek Jochem Myjer, in de Leidse Schouwburg met het Olifantsvogelei. Het grootste ei ooit ter wereld van de uitgestorven olifantsvogel. Kok Yvette van Boven ging in haar eigen keuken op de foto met het oudst bewaarde herbarium ter wereld, het En tibi. Astronaut Andre Kuipers ging in de Sterrenwacht Leiden op de foto met de Diepenveen meteoriet. Een wetenschappelijk zeer waardevol stukje steen dat voor het ontstaan van het zonnestelsel al in het heelal zweefde en verklaringen in zich kan dragen voor het ontstaan van het eerste leven op aarde.

Chantal Janzen hield voor de foto de edelstenen in haar hand van Koning Willem I. Andere Nederlanders die bijdroegen en nu schitteren in de tentoonstelling zijn onder andere ontwerper Piet Hein Eek (perenhouten Kristalmodellen van Hauy), zangeres en YouTuber Teske de Schepper (met prehistorisch gewei Reuzenhert), tatoeëerder Henk Schiffmacher (Dodo-skelet), schaatser Esmee Visser (reuzenalk), presentator Merel Westrik (Orang-oetan van meester taxidermist Ter Meer), fotograaf Sacha de Boer (Kaapse leeuw), weerman en poolonderzoeker Peter Kuipers Munneke (ijsbeer).30 september 2020 - 17 april 2021

Naturalis
Darwinweg 2
2333 CR Leiden
071-5687600
naturalis@naturalis.nl
Naturalis is elke dag geopend van 10.00-17.00 uur. Op 27 april 3 oktober en 25 december is het museum gesloten.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Raymond Rutting

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

PAN in perspectief
25 november 2020 - 28 november 2020, Naarden
PAN in perspectief
The Living Room
23 november 2020 - 23 december 2020, Amsterdam
The Living Room
The Rolling Stones - Unzipped
20 november 2020 - 28 februari 2021, Groningen
The Rolling Stones - Unzipped

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl